Monday, May 30, 2011




Kung Fu Panda 2 merupakan first movie aku tengok 3D. Mungkin dulu aku penah tengok tapi aku tak ingat. Biarkan. Well, tak banyak beza pun ha. Tengok biasa pun tak pa. Kan kan kan. Oh ya agak memalukan Big Cinema dekat AS mall tak ada 3D, sedangkan dekat Aneka ada. Huh unacceptable.

Kung Fu Panda 2 ni agak touching tapi tak berjaya nak jatuhkan air mata aku. Tahniah aku ucapkan. Kartun pun buleh buat aku hampir qeyau(menangis). Lagi-lagi scene flashback pasal mak bapak Po. Tahan ni ha ayaq mata nak jatuh. Sedih tengok pengorbanan panda-panda dalam cerita ni. Sebenaqnya aku sedih takut kalau-kalau perut aku gendut sampai macam panda-panda tu.

Kalau nak describekan cerita ni in three words. Probably funny, awesome and touching. Nak kena ada jugak touching tu. Aku sarankan pada sapa yang tak tengok lagi Kung Fu Panda 2 pi lah tengok. Jangan ingat macam "eleh cerita kartun ja, mana syok pon". Ingat animation ni apa tahap Barney and Friends ka. Okay tu bukan animation pon. Yang penting sememangnya jalan cerita Kung Fu Panda ni lebih baik dari movie orang hidup hat nak buat setai tu.

Tak sabaq tunggu Puss In Boots pulak. Sexiest cat ever.

6 comments:

  1. hana suke shrek!!!madagascar pon layan..cumel2 deme nih.

    ReplyDelete
  2. ouhh beshh giler x kunfu panda 2 ni? tak tgk lg ouhhhh :(

    ReplyDelete
  3. @Ila Mhd Noor
    bagi fatin besh giler la..g la tgk..:)

    ReplyDelete
  4. Hahaha lawak kott.
    Tp btoi laa kan.
    sat2 dy masok lawak, sat2 masok seyes,
    n sat2 lak tacing. hehh

    ReplyDelete
  5. @Lilisuhaili
    yeye..betul2..kdg2 gelak..kdg2 mcm nk nanges

    ReplyDelete