Friday, August 31, 2012

fasa jatuh bangun


Jatuh bangun sakit suka gembira duka terlentang hampir nak commit suicide
 adalah fasa-fasa dalam kehidupan.
Macam fasa sebelum kita lahir ke dunia kita bermula dengan setitik mani..
Then jadi zygote,then jadi fetus..
Kadang-kadang sebelum berjaya dalam hidup..perlu jatuh dulu.sebelum rasa manisnya kehidupan terkadang terselit juga kesedihan.dan benda macam ni macam tak boleh lari.harus hadapi jugak.
dan dalam kita facing hidup ni..macam-macam perangai manusia kita kena hadap hari-hari.

dan kita kena belajar terima kenyataan.belajar menerima perubahan.
contohnya dulu masa darjah 1-3 kita pakai buku matematik kotak besar-besar
bila naik darjah 4  kita dah start dan harus pakai buku matematik yang kecil-kecil
kita kena biasakan diri belajar nak letak number-number dalam kotak yang kecil-kecil tu
dan masa tu kita rasa annoying sangat-sangat sebab kenapa perlu pakai buku maths kotak kecil-kecil
dan bila sikit-sikit kita belajar terima.lama-lama kita akan biasa.akan rasa comfortable
sometimes dalam hidup kena belajar terima perubahan.kenyataan dengan tepatnya..

and sometimes gagal tu buat kita kuat.buat kita belajar..ohh macam tu macam ni.
and dalam hidup ini tak boleh nak senang happy-happy je.sEbAb nanti kita takkan belajar erti nak face susah.
and then percayalah bila kita pernah terkena sekali kita akan ingat selama-lamanya.


Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced.


 style kan?

 this is me 

henset paan yang aku kena simpan sampai 9 hb .

otw alor star mall dengan paan .
teman tapi mesra ok .
muqri tetap dihati <3

p/s: thanks weh paan ajar aku main guitar . nanti boleh belagak dengan muqri <3

9 comments:

  1. nice entries :D
    kite bukan selalu cemerlang dalam hidup ,
    kadang

    ReplyDelete
  2. ehh ! comment tadi tak penuh

    nice entries !
    kite bukan selalu cemerlang dalam hidup ,
    kadang-2 perlukan kegagalan jugakk ,
    yelahh , kalau selalu cemeralang ,
    bile mase nk belajar daripada kesilapan kan ? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks .
      betul tu . selalunya kesilapan byk mengajar kita . banyak sedarkan kita .

      Delete
  3. wanie continue skit eh??
    bile skul menengah kiter gune kotak2 kecik an?
    ble da abes skolah mnengah, dah takde kotak2 langsung dah..haha :D
    actually ade kotak2, tapie yg extreme punye kecik la...khas utk graf~ haha

    ReplyDelete
  4. wonderful site.
    http://www.jntkfuntime.com/

    ReplyDelete
  5. nice entry bila baca entry awk bru seda sy ni da tua hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks . kan . masa pantas berlalu .hihi

      Delete